2010. február 7., vasárnap

Ismerkedés a chaten, 5. trükk: A nyitómondat

A nyitómondat a legnehezebb, még akkor is, ha a chaten tényleg sokkal könnyebb ezt "kinyögni", mint élőben. Amikor kezdeményezel, még alig tudsz valamit a másik félről, nem tudod, mi jön be neki és mi nem. A legjobb, ha oldod a hangulatot már az elején. Ugyanakkor semmi értelme kertelni és húzni az időt. Te minél hamarabb pasit vagy csajt akarsz találni magadnak, ha lehet, még ma. Éppen ezért jobb, ha a közepébe vágsz, és rögtön az elején tisztába teszed, hogy mik a szándékaid. Természetesen hamar megbuknál, ha ajtóstól rontanál a házba, néha bejön (különösen ha lány vagy), de azért ez a ritkább eset. Ilyenkor ugyanis felerősödik a másik félben a félelem és a bizonytalanság érzése, amely egyébként is megvan bizonyos fokig az emberben, ha az Interneten ismerkedik. Íme a nyitómondat, amely nálam mindig bevált: Pasit keresel? Remélem, igen:)
Erre az esetek 100, azaz száz százalékában pozitív választ kaptam, olyat, amitől mindenképpen még nagyobb kedvem lett a chateléshez. Ezzel a rövid nyitással egyértelművé tettem, hogy én bizony csajszit keresek, de mégsem azt kérdeztem, hogy lefekszel-e velem ma este. A mosoly jel pedig azonnal oldotta a hangulatot, és a legrosszabb esetben is egy nagyon kedves elutasítást kaptam, de még ilyenkor is elértem, hogy mielőtt az illető hölgy kilépett, megnézte az adatlapom...vagyis elkezdtem érdekelni még akkro is, ha ő éppen nem ismerkedési céllal csevegett vagy eleve foglalt volt. Használj Te is hasonló nyitást, és meglátod, sikered lesz. Nem csak férfiaknál működik, a nők is bátran vállalhatják már a legelső pillanatban, hogy pasivadászaton vannak éppen. Sőt, férfitársaim nevében bevallhatom: a legtöbben ilyen céltudatos és izgalmasan kedves nőről ábrándozunk, ha még nem találtuk meg.

Ismerkedés a chaten, 4. trükk: A kezdeményezés

Manapság egyre inkább eltűnik az a hagyományos elv, mely szerint csakis a férfi kezdeményezhet. Mindez az Internetes ismerkedésnél még inkább így van, nincsenek szabályok, klisék, amiket be kellene tartani. Pontosan ez az, ami megkönnyíti az ismerkedést mindenki számára. A nők számára azért, mert talán egy diszkóban nem mennének oda a kiszemelthez, mondván, mit fognak szólni az emberek, jöjjön csak oda ő, ha akar valamit, itt viszont bátran megtehetik. A férfiak számáráa meg azért, mert élőben talán nem is mernének kezdeményezni, ha tényleg olyan nővel futnak össze, aki komolyan megdobogtatja a szívüket.
Egy szó mint száz: akár fiú vagy, akár lány, kezdeményezz nyugodtan, csapj le mindenkire, akinek valamiért megtetszik a neve, bízz csak saját megérzéseidben, azok sosem csalnak. Próbáld ki azonnal, hidd el, működi!