2010. január 21., csütörtök

Ismerkedés a chaten, 3. trükk: Kire kattintsunk?

A válasz, hogy olyanokra, akik hasonlóan izgalmas névvel jelentkeztek föl, mint mi. Fuss végig a neveken, csak lazán, könnyedén, minél gyorsabban csinálod, annál jobb. Ne időzz el a neveken, ne próbáld egyesével végiggondolni, milyen ember lehet mögöttük. Csak pásztázd végig a listát, A-tól Z-ig, és hallgass a belső hangokra, azok úgyis meg fogják súgni Neked, hogy kire vagy kikre kattints.
Kerüld a túlságosan feltűnő vagy provokáló neveket, egyrészt valószínűleg az ellenkező nem tucatnyi képviselője próbálja már ostromolni a név tulajdonosát, másrészt nem is a Te embered az, akinek nincs ugyanolyan finoman titokzatos neve, mint a Tied. Ezeket hagyd meg másnak, és kutass tovább az igazi kincsek után, amelyeket csak Te fogsz megtalálni.

Ismerkedés a chaten, 2. trükk: A név

Fontos a saját chat neved, ez rengeteget elárul Rólad. Ezt ügyesen kell megválasztanod rögtön az elején, mert a regisztráció után nem tudsz rajta könnyedén változtatni minden egyes bejelentkezéskor. Ezért olyan fontos, hogy tudd, ki vagy és mit szeretnél, mert ezek alapján fogsz nevet választani. Ne feledd: a neved Te Magad vagy, ezt látják Rólad először, ezzel tudod felkelteni mások érdeklődését. Lehetsz akármilyen értékes, nem fognak észrevenni, ha nincs egy jó neved.
A keresztneved, korod és lakhelyed ne legyen a nevedben, inkább válassz egy olyan szót, ami finoman utal az erotikára, a szenvedélyre. Még akkor is tégy így, ha kizáros az egyéjszakás kaland lehetőségét. Bízz bennem! Hidd el, így sokkal könnyebben megakad Rajtad az ellenkező nem képviselőinek szeme. Emberek vagyunk, mindannyian szeretjük a testiséget, ás vágyunk a szenvedélyre, ebből a szempontból mindegy, hogy ezt kaland vagy komoly kapcsolat keretein belül szeretnénk megkapni. Ne legyen a neved Szexiscsaj vagy Szexetakarokma vagy Ágybaviszlek, mert így, ha lány vagy, hülyék tucatjait vonzod be pillanatok alatt, ha pedig fiú vagy, sikerrel ijeszted el azokat is, akik valóban kalandot keresnek.
Sejtelmes, izgalmas szót válassz, amitől Te Magad is izgalomba jössz. Ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy másoknál is ezt a hatást fogja kiváltani, de olyanokat fogsz bevonzani, akik intelligensek, normálisak, tudnak a szavak és a sorok között olvasni. Általában beválnak az idegen nyelvű, főként angol szavak, ezekkel kitűnhetsz a sok unalmas név közül. Ilyenek például: desire, exciting, flame, stb.

Ismerkedés a chaten, 1. trükk: A szobák

Mindegyik chat oldalra igaz, hogy rengeteg különböző szobát találsz. Általában csak akkor tudsz az előszobán túljutni, ha regisztrált felhasználó vagy. Javaslom saját érdekedben, hogy regisztrálj. Igazán nem megerőltető végigmenni a néhány perces regisztrációs folyamaton, és megéri. Az előszobában ugyanis rengeteg komolytalan figurával találkozhatsz, akik csak felugrottak, nézelődnek, beszélgetnek kicsit, de ennyi és nem több.
Ha regisztrálsz, korosztályodnak, nemi hovatartozásodnak, érdeklődési körödnek, lakhelyednek megfelelő szobákba léphetsz, vagyis rögtön olyanokkal elegyedhetsz szóba, akik a célcsoportodba tartoznak. Így minimálisra csökkented az esélyét annak, hogy mellélősz.
Azt javaslom, egyszerre több szobában tartózkodj, de ne túl sokban. A bűvös 3-as szám lehet célravezető, azaz a legjobb, ha egyrészt a korod, másrészt a lakhelyed, harmadrészt az érdeklődési köröd vagy szexuális beállítottságod szerint leginkább passzoló szobákba lépsz be. Ne feledd: akivel beszélgetsz, látni fogja, milyen szobákban tartózkodsz éppen, és ez sok mindent el fog árulni számára Rólad.

A marketing fontossága a chaten

Tanultál marketinget? Nem baj, ha nem, valami fogalmad biztos van róla. A marketing lényege, hogy meg kell határozni a kínált termék célcsoportját, el kell érni ezt a célcsoportot, és nekik szóló, személyre szabott, célzott ajánlattal megjelenni. Ilyen egyszerű ez a játék, és pont ilyen egyszerű az ismerkedés is, még ha sokszor túl is bonyolítjuk mi, emberek. Egyszerűen el kell adnunk magunkat egy olyan piacon, ahol bár nagy a verseny, de végül úgyis egymásra találnak azok, akik összeillenek. Saját magunk marketingeléséhez tisztában kell lennünk magunkkal, a kinézetünkkel, az előnyeinkkel, hátrányainkkal, és leginkább azzal, hogy mit szeretnénk, kit keresünk.
Válaszolj kérlek három egyszerű kérdésre:
1. Hogyan írnám le néhány szóban a külsőmet, mi az, ami vonzó a külsőmben?
Igen, válaszolj csak nyugodtan erre a kérdésre. Vagy netán azt gondolod, csúnya vagy és nem tetszel senkinek? Ez a legegyszerűbb válasz, de ha így válaszolsz, ne is olvass tovább. Nincs olyan ember, akinek a külsejében semmi vonzó ne lenne! Csupán lusta emberek vannak, akik eddig még nem vették a fáradságot arra, hogy siránkozás helyett számba vegyék, mi az, ami igenis vonzó tulajdonságuk. Erőltesd meg Magad, és válaszolj a kérdésre!

2. Milyen a belsőm, mik a vonzó, szimpatikus tulajdonságaim?
Remélem, elég nagy a vágyad a pártalálásra ahhoz, hogy ezt a kérdést se intézd el egy egyszerű nem tudommal. Vannak barátaid, családod, háziállataid, ismerőseid, akik nem lennének a közeledben, ha semmi vonzó nem lenne Benned. Gondold csak végig, mik a legelőnyösebb tulajdonságaid, melyekre érdemes leginkább építeni?

3. Milyen kapcsolatot keresek?
Seneca mondta: ha nem tudjuk, milyen kikötő felé tartunk, nincs számunkra kedvező széljárás. Így igaz, és ez érvényes a társkeresésre is. Döntsd el, hogy kalandot vagy komoly kapcsolatot keresel, mert ha így teszel, egész biztosan azokat az embereket fogod az életedbe vonzani, akik ugyanazt keresik, amit Te. Tudod, a hasonló hasonlót vonz.

Megválaszoltad a kérdéseket? Büszke vagyok Rád, hiszen most lettél igazán kész arra, hogy akár már ma este megtaláld, akit keresel.

Tévhitek a chatről

1. A chaten nem lehet normális kapcsolatra lelni, ott csak komolytalan hülyék vannak.
Nem igaz! Hidd el, a chat igazi aranybánya a magányos szinglik számára, csak arra kell rájönni, hogyan érdemes rátalálni a kincsre. Ne aggódj, ha olvasod a bejegyzéseket, meg fogod tanulni.

2. A chaten mindenki csak beszélget, valódi randit senki sem akar.
Nem igaz! Sajnálom mindazokat, akik ezt mondják, mert még nem tapasztalták meg, milyen izgalmas az, amikor egy beszélgetésből már aznap találkozás lesz, és találkozásból vad, izgalmas éjszaka vagy akár hosszantartó szerelem.

3. A chaten mindenki hazudik, senki sem az, akinek mutatja magát.
Nem igaz! Hosszú hónapok alatt többezer emberrel csevegtem a különböző oldalakon, és azt kell mondjam, 80 százalékban becsületes volt a másik fél, a beszélgetés elejétől a végéig az igazat mondta. A másik 20 százalékot pedig egy-két gyors kérdés után lefüleltem és azonnal le is pattintottam. Nem állítom, hogy az elején sem voltak negatív tapasztalataim, bizony megfizettem a tanulópénzt, de összességében megérte. Neked már semmilyen tanulópénzt nem kell fizetned, ha mindent úgy csinálsz, ahogyan leírom. Egyszerűen azok a fiúk és lányok, akik nem komplett hülyék vagy nincs takargatni valójuk, hamar rájönnek, hogy fölösleges hazudniuk, mert az hamar kiderül és utána már biztos, hogy nem érik el a céljukat.

4. A chates ismerkedés olyan ciki, úgysem fogom bevallani a barátaimnak, hogy ott ismertem meg a párom.
Nem igaz! Persze, szokványosabb, hogy egy buliban ismerkedtetek meg, de hidd el, a pároknak egyre nagyobb hányada a neten jött össze, egyszerűen azért, mert a szórakozóhelyekre tényleg rengeteg idióta jár, akiket ki sem tudsz küldeni, inkább te hagyod ott az egészet. Az ismerőseid közül is egész biztos, hogy sokan a chaten találtak egymásra. Különben is, mit számít az egész? Nem az a lényeg, hogy találj végre valakit, méghozzá könnyen és gyorsan, akár már ma? Dehogynem. Később aztán olyan mesét találsz ki a barátaid előtt, amilyet akarsz, csak ne felejts el egyeztetni a kedveseddel.

5. A chaten csakis óvodások és tinik vannak.
Nem igaz! Mindegyik korosztály képviselteti magát, csak meg kell találnod a saját generációdat. Nemsokára abszolút jártas leszel abban, hogyan csináld.

Miért jó a chat?

Azért, mert sokkal személyesebb és közvetlenebb, bárkivel rögtön laza flörtölésbe kezdhetsz, ha ügyes vagy és figyelsz a megérzéseidre, pillanatok alatt kiderítheted, van-e értelme a folytatásnak. Nagyon rövid idő alatt több potenciális jelölttel is beszélhetsz, és még ha nem is találod meg rögtön az igazit, akkor is jó érzéssel tölt el, hogy ismerkedtél, flörtöltél, tettél valamit azért, hogy kirángasd magad a magány nem túl émelyítő állapotából. Ugyanez egy társkereső oldalon napokba vagy hetekbe telik, és mire túl egy csomó unalmas levélváltáson végül rájössz, hogy na ő se az, akit kerestem, megint csak ott tartasz, hogy inkább nincs is kedvem az egészhez, nem akarok ismerkedni, visszatérek inkább kedvenc tévésorozatomhoz.
Jómagam, túl chates beszélgetések ezrein, komoly tapasztalatot szereztem az ismerkedésben. Volt részem szenvedélyes kalandokban, hosszabb távú de kizárólag a szexre épülő kapcsolatokban, komolyan induló de végül csak néhány hétig tartó románcokban. Az apró trükkökkel, amiket most Veled is megosztok, képes lennék akár ma is egy-két óra chatelést követően randizni valakivel, és az ágyamba vinni őt. Most azonban már nincs szükségem erre, mert megtaláltam a szerelmet és harmonikus kapcsolatban élek. Talán nem meglepő, hogy barátnőmmel a chaten ismerkedtünk meg.

Az Internetes társkeresés csapdái

Az Internet számos lehetőséget kínál az ismerkedésre. Társkereső oldalak tucatjai hirdetik, hogy náluk egész biztosan megtalálod az életre szóló szerelmet vagy éppen az egyéjszakás kalandot. Mi a legnagyobb gond ezekkel az oldalakkal? Az, hogy az igazi értékek sokszor elvesznek, sokszor nem látjuk a fától az erdőt.
Ha egy gyönyörű lány feltesz az oldalára egy képet, rögtön pasik százai rohanják meg leveleikkel. Ezek a pasik legtöbbször igazi bunkók, és olyan üzeneteket írnak az illető hölgynek, hogy annak rögtön elmegy a kedve az egész ismerkedősditől. Eközben azok a srácok, akik normálisak és még jobban is néznek ki az átlagnál, nem is írnak a lánynak, mert nem akarnak századikként beállni a sorba.
Mi a helyzet, ha valaki nem átlagon felüli bombázó vagy macsó kinézetű szépfiú? Labdába se rúghat a társkereső oldalakon. Miért? Leginkább azért, mert itt hiányzik a kommunikáció, néhány fénykép és száraz tények alapján kell megítélni valakit, és igen nagy eséllyel olyan jelöltek is fennakadnak a rostán, akikkel más körülmények között nagyon is el tudnád képzelni az ismerkedést.

2010. január 20., szerda

Miről szól ez a blog?

Saját példámból kiindulva hiszem, hogy a chat kiváló lehetőség a pártalálásra, egy igazi aranybánya. Olyan aranybányáról van szó azonban, amelyről sokan már nem is hiszik, hogy kincsre lelhetnek benne. Köszönhető ez annak a rengeteg idiótának, akik egyéjszakás kalandokat keresve alpári stílusban írogatnak lányoknak, illetve köszönhető azoknak a lányoknak, akik valóban kaphatóak is a kalandokra, némi ellenszolgáltatás fejében.
Célom, hogy megmutassam a chat igazi értékeit, és tanácsokat adjak azoknak, akik valóban párt akarnak találni.
Kövesd a bejegyzéseket, és megtanulod, hogyan találd meg a Neked való fiút vagy lányt a chaten.