2010. január 21., csütörtök

A marketing fontossága a chaten

Tanultál marketinget? Nem baj, ha nem, valami fogalmad biztos van róla. A marketing lényege, hogy meg kell határozni a kínált termék célcsoportját, el kell érni ezt a célcsoportot, és nekik szóló, személyre szabott, célzott ajánlattal megjelenni. Ilyen egyszerű ez a játék, és pont ilyen egyszerű az ismerkedés is, még ha sokszor túl is bonyolítjuk mi, emberek. Egyszerűen el kell adnunk magunkat egy olyan piacon, ahol bár nagy a verseny, de végül úgyis egymásra találnak azok, akik összeillenek. Saját magunk marketingeléséhez tisztában kell lennünk magunkkal, a kinézetünkkel, az előnyeinkkel, hátrányainkkal, és leginkább azzal, hogy mit szeretnénk, kit keresünk.
Válaszolj kérlek három egyszerű kérdésre:
1. Hogyan írnám le néhány szóban a külsőmet, mi az, ami vonzó a külsőmben?
Igen, válaszolj csak nyugodtan erre a kérdésre. Vagy netán azt gondolod, csúnya vagy és nem tetszel senkinek? Ez a legegyszerűbb válasz, de ha így válaszolsz, ne is olvass tovább. Nincs olyan ember, akinek a külsejében semmi vonzó ne lenne! Csupán lusta emberek vannak, akik eddig még nem vették a fáradságot arra, hogy siránkozás helyett számba vegyék, mi az, ami igenis vonzó tulajdonságuk. Erőltesd meg Magad, és válaszolj a kérdésre!

2. Milyen a belsőm, mik a vonzó, szimpatikus tulajdonságaim?
Remélem, elég nagy a vágyad a pártalálásra ahhoz, hogy ezt a kérdést se intézd el egy egyszerű nem tudommal. Vannak barátaid, családod, háziállataid, ismerőseid, akik nem lennének a közeledben, ha semmi vonzó nem lenne Benned. Gondold csak végig, mik a legelőnyösebb tulajdonságaid, melyekre érdemes leginkább építeni?

3. Milyen kapcsolatot keresek?
Seneca mondta: ha nem tudjuk, milyen kikötő felé tartunk, nincs számunkra kedvező széljárás. Így igaz, és ez érvényes a társkeresésre is. Döntsd el, hogy kalandot vagy komoly kapcsolatot keresel, mert ha így teszel, egész biztosan azokat az embereket fogod az életedbe vonzani, akik ugyanazt keresik, amit Te. Tudod, a hasonló hasonlót vonz.

Megválaszoltad a kérdéseket? Büszke vagyok Rád, hiszen most lettél igazán kész arra, hogy akár már ma este megtaláld, akit keresel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése